I dag Söndag är Lisa nu 16 veckor

Written by Göran A. Posted in Lisa

 

Lisa väger nu ca 10.6 kilo. Hon är mycket kärleksfull och vill vara med hela tiden. Men det går bra att städa, tvätta, laga mat, gå ut med sopor utan att hon bryr sig. Hon verkar mycket trygg så länge hon känner igen eventuella ljud/oljud. Tappade grytlock och liknade överraskningar gör att hon nu på sin höjd tittar upp, sträcker på sig.

Men de nya ljuden (som blir mer sällsynta) regerar hon på genom att gå in och lägga sig i sin säng. Men det händer inte alltid. I går plockade vi ihop en ny el-motorsåg (snällare mot tollarnosar och miljön än en bensindriven), och sågade upp lite ved. Nytt otäckt ljud tycker jag men inte Lisa som inte reagerade alls utan bara nyfiket vill titta på.

Hon är nu inte längre en ullig liten björn utan mer en smidig ung dam oftast med full rulle eller helt ”OFF”. I läge ”OFF” så ligger hon kvar och vill inte gå ut, äta, osv utan lägger sig ner och visar tydligt att hon vill vara i fred. Men ibland så finns det också ett mellanläge. På utflykter, i kundvagnen, när någon vill prata med henne, när vi får besök är hon som ett tänt ljus (konstigt talesätt).

I lördags åkte vi till Orhem och där träffade vi och Lisa fyra vuxna tollare och deras mattar och husse som var där och tränade. Tanken är att Lisa (och vi) skall få vuxna förebilder (tollare) att ta efter. Det var kul, nyttigt och mycket intressant. Om en vecka är det dags igen.

Idag var Lisa, husse och matte på utflykt för att plocka svamp men det har varit för torrt på bästa stället. Så vi försöka på några andra ställen som ligger lite längre bort. Lisa har börjat älska att åka bil.